Milli Mücadele Kadın Kahramanları Kostüm Sunumu ve Kitre Bebek Sergisi Yapıldı

Milli Mücadele Kadın Kahramanları Kostüm Sunumu ve Kitre Bebek Sergisi Yapıldı

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen tema projelerden biri olan “Diriliş ve Direniş Destanı” adlı proje kapsamında Milli Mücadelemizin Kadın Kahramanları temalı kostüm sunumu ve sergi etkinlikleri yapıldı. (31/10/2023)

27.10.2023 181

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR ve çeşitli kurumlardan yöneticiler ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılış konuşmasında Enstitü Müdürü Arzu YILDIRIM: “Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne yönelik Diriliş ve Direniş Destanı adlı bir tema proje hazırladık ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün onayı ile ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün himayesinde uygulamaya başladık. Proje kapsamında Araştırma Bölümümüz, literatür taraması dahil çeşitli araştırmalar yaparak Milli Mücadelemizde fedakarca katkılarda bulunan kadınlarımızdan 23 tanesini belirledi ve hikayelerini oluşturdu. Sanat ve Tasarım Alanı çalışanlarımız bu kişilerin kıyafetlerine dair tasarımlar çizdi. El Sanatları Teknolojisi Alanı çalışanlarımız bu verilerden yola çıkarak 23 kadın kahramanımızın kitre bebeklerini oluştururken diğer yandan Giyim Üretim Teknolojisi Alanı çalışanlarımız kıyafetlerini dikti. Bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam etti ve bugün burada sizlere güzel ve duygu dolu bir gösteri sunacağız. Ayrıca çok yakında aynı konu ile ilgili bir kitabımız da çıkacak. Amacımız her şeyimizi borçlu olduğumuz milli mücadelemizin kahramanlarını her daim canlı tutmaktır. Bizi her zaman destekleyen İl Milli Eğitim Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum. Bu eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum,” dedi.

Katılımcılara duygulu bir akşam yaşatan etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat AĞAR etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başta enstitü müdürü Arzu YILDIRIM olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm enstitü çalışanlarını tebrik etti.

 

27-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023