Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Tasarım Tescil Başvurularında Büyük Başarı Elde Etti

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yaparak 500 eseri için tasarım tescil almayı başarmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

23.02.2022 165

1960 yılında kurulan enstitümüz, 62 yıllık tasarım ve üretim faaliyetlerinde Seramik ve Cam Teknolojileri, Moda Tasarım, El Sanatları, Sanat Tasarım ve Kuyumculuk alanlarında son 11 yılda ürettiği ürünlerden 500 eser için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yaparak 500 eserin tamamı için tasarım tescil almayı başarmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatları doğrultusunda başladığımız tasarım tescil başvuru sürecinde gerek maddi gerek manevi destekleri ile daima yanımızda olan Sayın Bakanımız Mahmut Özer'e, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Sabahattin Dülger'e, ilgili personelimize süreçle ilgili eğitimler veren Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına şükranlarımızı sunuyor;  başvuru sürecini başarı ile tamamlayan öğretmelerimize teşekkür ediyoruz.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tasarımı tescil ettirilen 500 eserin sınıflandırılmış dağılımı şu şekildedir:

Kitre Bebek

Kilim Pano